Vragen

Wat is een relaxerende lichaamsmassage?

Het doel van een relaxerende massage is om ontspanning te bevorderen, stress te verminderen en het algehele welzijn te verbeteren. De werking van een relaxerende massage omvat verschillende aspecten:

Over het algemeen werkt een relaxerende massage op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

Wat is fibromyssage?

Fibromyssage is een vorm van massage die speciaal gericht is op het verlichten van pijn en spanning in de spieren en het bindweefsel. Deze vorm wordt vooral toegepast bij mensen met fibromyalgie, een aandoening die gepaard gaat met chronische spierpijn en vermoeidheid.

Bij fibromyssage worden zachte en langzame massagetechnieken gebruikt om de spieren te ontspannen en de doorbloeding te verbeteren. Hierdoor kan de pijn verminderen en kunnen afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Daarnaast kan het ook bijdragen aan een betere nachtrust en een gevoel van ontspanning. Er wordt  vooral gewerkt op de plekken waar de pijn het hevigst is, zoals de nek, schouders, rug en benen. 

Het doel van deze massage is om de kwaliteit van leven te verbeteren. Ik moet wel benadrukken dat fibromyssage geen genezing biedt voor fibromyalgie, maar wel kan bijdragen aan een vermindering van de klachten en het welzijn van de patiënt.

Wat is psoas release?

Psoas massage is een specifieke vorm van massage en trauma release therapie. Trauma kan namelijk leiden tot een hoge spanning in de psoas-spier, waardoor het lichaam in een 'vecht of vlucht' modus blijft en de stressreactie wordt versterkt. 

De psoas-spier is een belangrijke spier die loopt van de bovenkant van het dijbeen naar de onderrug, en speelt een belangrijke rol bij het bewegen van het lichaam en het behouden van een goede houding.

Klachten bij de psoas-spier kunnen bestaan uit spanning en stijfheid, waardoor het moeilijk kan zijn om goed te bewegen en een goede houding te behouden. Dit kan leiden tot pijn in de onderrug, heupen, bekken en/of bovenbenen. Dit kan vooral optreden bij mensen die veel zitten of staan, of mensen die veel sporten en daardoor veel belasting op hun psoas-spier ervaren. 

Tijdens de psoas massage en -therapie  wordt de spanning in de psoas-spier verminderd en losgemaakt om de effecten van trauma op het lichaam te verminderen, waardoor pijn en stijfheid kunnen verminderen en de bewegingsvrijheid en flexibiliteit van het lichaam kunnen verbeteren.  De therapeut oefent zachte en gerichte druk uit op de psoas-spier om deze te ontspannen en los te maken. Ook kan de therapeut rek- en strekoefeningen doen om de spier verder te ontspannen en de bewegingsvrijheid te verbeteren.

Door de spanning in de psoas-spier te verminderen, kan het lichaam uit de 'vecht of vlucht' modus komen en kan de stressreactie worden verminderd. Deze therapie kan helpen bij klachten als stress, angst, slaapproblemen, pijn en vermoeidheid die gerelateerd zijn aan traumatische ervaringen. 

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat deze therapie niet bedoeld is als vervanging van andere vormen van traumatherapie, maar als aanvulling hierop kan worden gebruikt.

Wat is een uitgebreide psoas release?

Als aanvulling bij de psoas release massage richt ik me niet alleen op de diepe psoas-spier in de onderrug, maar ook op de kaken, het hoofd en de nek. Deze gebieden zijn nauw verbonden met de psoas vanwege de link met emotionele en stress reacties.

Stress en spanning manifesteren zich vaak in de kaken, hoofd en nek, en door deze gebieden mee te nemen in de massage, streef ik naar algehele ontspanning en stressvermindering. Met fysieke verbindingen tussen de psoas en aangrenzende structuren in het bekken, de wervelkolom, de nek en het hoofd, helpt de behandeling bij het herstellen van balans en houding in het hele lichaam.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat deze therapie niet bedoeld is als vervanging van andere vormen van traumatherapie, maar als aanvulling hierop kan worden gebruikt.

Wat is een massage à la carte?

Tijdens een op maat gemaakte massage krijg je een gepersonaliseerde behandeling waarbij ik verschillende technieken, drukniveaus en focusgebieden aanpas aan jouw specifieke behoeften, gezondheidstoestand en voorkeuren. 

Het doel is om jou een unieke en effectieve ervaring te bieden die gericht is op het verminderen van spanning, het verlichten van pijn en het bevorderen van ontspanning en welzijn.

Wat is energetisch lichaamswerk?

Deze vorm van massage richt zich op het identificeren en vrijmaken van eventuele blokkades in de energiebanen, ook wel meridianen genoemd, om zo de natuurlijke energiestroom te herstellen. Het doel is om de balans van lichaam, geest en ziel te bevorderen en zo het zelfhelend vermogen van het lichaam te ondersteunen.

Energetische massage kan verschillende technieken en benaderingen omvatten, waaronder acupressuur, reiki, polariteitsmassage en andere methoden die gericht zijn op het manipuleren of aanpassen van de energiestromen in het lichaam. Het kan zowel ontspannend als revitaliserend zijn en wordt vaak gebruikt als een aanvullende therapie voor het bevorderen van algemeen welzijn en het verminderen van stress.

Mensen komen vaak voor verschillende soorten klachten, zowel fysiek als emotioneel. Hier zijn een aantal voorbeelden hoe volgende klachten kunnen verminderd worden:

Het is belangrijk om op te merken dat energetische massage geen vervanging is voor medische behandeling en dat het altijd belangrijk is om medisch advies te vragen bij ernstige gezondheidsproblemen. 

Wat is kindercoaching?

Een kindercoach begeleidt en ondersteunt kinderen bij het ontwikkelen van sociale, emotionele en cognitieve vaardigheden. Dit helpt hen ontdekken wat ze goed kunnen, omgaan met uitdagingen en specifieke doelen bereiken, zoals zelfvertrouwen vergroten en stress verminderen. De aanpak is speels en creatief, met activiteiten zoals spel, tekenen en bewegen.

Elk kind is uniek, dus de focus ligt op oplossingen die passen bij hun specifieke situatie, inclusief school, gezin en vrienden. Het doel is om kinderen optimaal te laten ontwikkelen en zich gelukkig en zelfverzekerd te voelen.

Tijdens het coachen maak ik gebruik van zowel knutselactiviteiten als lichaamswerk. 

Knutselactiviteiten helpen kinderen non-verbaal hun gevoelens te uiten en dieper in te gaan op hun emoties en gedachten. Dit bevordert nieuwe inzichten, creativiteit en zelfreflectie.

Lichaamswerk, zoals massage en bewegingsoefeningen, helpt kinderen om bewuster te worden van hun emoties en lichaamssignalen. Dit kan stress verminderen, zelfvertrouwen opbouwen en nieuwe manieren bieden om met uitdagingen om te gaan. Het biedt een speelse en veilige manier om kinderen te ondersteunen bij hun persoonlijke groei en ontwikkeling.

Wat is een ontprikkelmassage?

Dit type massage is een therapeutische massagetechniek die ik heb ontworpen om het sensorische systeem te kalmeren en te ontspannen. 

Het heeft als doel sensorische overbelasting te verminderen, overgestimuleerde zenuwen te kalmeren en een gevoel van ontspanning en welzijn te bevorderen. 

Het kan vooral gunstig zijn voor kinderen die mogelijk een verhoogde gevoeligheid voor stimuli ervaren of voor degenen die te maken hebben met stress, angst of uitdagingen in sensorische verwerking.